Kasvatit

Perheessä on ollut mustaterriereitä vuodesta 1994 saakka. Ensimmäinen mustaterrieripentue syntyi kuitenkin "vasta" vuonna 2007. Ei sen puoleen, etteikö ensimmäisestä mustasta, Juskasta, olisi ollut kantanartuksi, elämäntilanne oli vaan aina niin monimutkainen ettei sopivaa hetkeä löytynyt. 

Käytyäni kasvattajakurssin, anoin kennelnimeä Druzkaya ja se minulle myös myönnettiin. Nimi on väännös Juskan virallisesta nimestä. Halusin säilyttää jotain tästä ihanasta sydämenvaltaajasta. Ilman Juskaa en olisi ikimaailmassa mustaterrieriin ehkä tutustunutkaan. Nimi ei tietääkseni tarkoita mitään.

Meillä pennut syntyvät makuuhuoneessa. Emokoiralle annetaan oma rauha sulkien portilla muut koirat ja kissat ulkopuolelle. Itse vietän aikaa niin paljon, kuin suinkin pentujen ja emän kanssa. Tosin ei vasta synnyttänyt mammakoira piittaa seurasta tuon taivaallista, kun on katras hoidettavana:)

Kun pennut alkavat opetella kävelemään, pentulaatikko suurennetaan niin, että siellä on tilaa liikkua. Pentujen tultua sen ikäiseksi, että tarvitsevat enemmän tilaa, ne pääsevät tepastelemaan koko talossa. Meillä lauma on toiminut hyvin ja muut tytöt ovat olleet hoitotäteinä pennuille. Pennut tottuvat pienestä pitäen kaikkiin kodin ääniin, toisiin koiriin, kissoihin ja lapsiin.

Kun maalla asutaan, niin pennut pääsevät myös ulkoilemaan heti, kun se vaan on mahdollista. Kesäpennut ovat viettäneet ilmojen salliessa koko päivän ulkona. Ovet on pidetty avoinna, jotta pääsevät myös sisälle. Yleensä kuistilta löytyy kasa pentuja nukkumasta:) Ei ole sisätilat houkutelleet!

Jokainen pentue on hartaasti toivottu ja odotettu!

Venähänmustaterriereiden erikoisnäyttely 2014

PARAS KASVATTAJARYHMÄ